Tip 1: Uitslapen! (en/of op tijd naar bed)
Tip 2: Sport meteen na het opstaan. Dan is het nog niet zo heet en je kan de rest van de dag lekker ontspannen. Maak een (strand)wandeling met hond en/of familie (1h), ga hardlopen, pak de fiets (1h), ga ½ uur zwemmen (banen trekken in het zwemband, of langs de kust op en neer zwemmen, of een boot voor anker als doelpunt kiezen)
Tip 3: Neem je eigen eten mee en voorkom de verleidingen van junkfood. Lekker én gezond voor strand, boot, camping, bergen, pretpark:
·        fruit (druiven, meloen, perzik, kersen, appel, bessen)
·        (water)meloen of aardbeien met balsamico azijn. Versterkt de smaak en houdt het fruit langer vers bij hoge  temperaturen.
·        ongezouten noten
·        olijven
·        hardgekookte eieren
·        krokante kippenpootjes
·        rauwe groente (tomaat, radijsjes, wortel, bloemkool, koolrabi, venkel, selderijstengels)
·        salade (dressing apart meenemen, zo blijft de salade knapperig)
·        zelfgemaakte eiersalade, tonijnsalade, makreelsalade, zalmsalade op boekweitcrackers of schijfjes komkommer
·        en WATER (heerlijk met wat munt, peterselie, limoen of komkommer in de fles)
Tip 4: Of ga lekker lunchen in een gezellig restaurant of eethuisje. Nederland is het enige land in Europa waar we tussen de middag genoegen nemen met koude boterhammen.
Tip 5: Blijf van 12.00 tot 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon. Onder de bomen of onder een parasol is het vaak lekker koel, zo word je bruin zonder te verbranden. En do as the locals do: neem de tijd voor een siësta en buik uit!
Tip 6: Als je in de zon bent, blijf dan in beweging. Dat is beter dan stilzitten of liggen bakken. Fietsen, lopen, zwemmen, beachvolleyballen, klimmen, voetballen, tennissen, klussen, tuinieren…….. Zo werk tijdens je vakantie ongemerkt aan je vorm en conditie.
Tip 7: Draag je zonnebril alleen achter het stuur en op de fiets. Zo maakt je huid op de juiste momenten melanine aan, onze eigen beschermingsfactor. Met zonnebril verbrandt je huid 5x sneller!
Tip 8: Last van zonneallergie? Gebruik alleen olievrije zonnecrème (b.v.b. Oil-Free van Lancaster). Was je huid met zeep of parfumvrije douchegel. Zorg dat je huid vetvrij is voordat je de olievrije spray gebruikt. Dus geen dagcrème of bodylotion gebruiken. Pas aan het einde van de dag, na het douchen Aftersun of crème gebruiken en ervoor zorgen dat je huid de volgende ochtend weer vetvrij is voordat je weer met Oil-Free de zon ingaat.
Tip 9: Veel water drinken! Door zon, zweet, koffie, alcohol verliezen wij vocht.
Tip 10: Hou je ook tijdens de vakantie aan 2 (maximaal 3) eetmomenten per dag. Dus een late ontbijt of brunch en avondeten, of lunch en avondeten. Als je zin in een ijsje hebt, beter voor of na de maaltijd nuttigen en niet tussendoor. En kies voor een waterijsje. Roomijs & Magnums zijn echt ‘killing’!