Van opgroeien in de bergen naar bergen energie

Ik ben Sabine d’Hooghe, opgegroeid in Oostenrijk. In ons gezin waren gezond eten en actief zijn in de buitenlucht heel gewoon. Zo gewoon, dat ik er niet bij stilstond. Later verhuisde ik naar Nederland, vond mijn grote liefde en bouwde een mooie carrière op als marketingcommunicatie manager. Totdat ik ziek werd.

Ik kreeg een zeldzame auto-immuunziekte, waarvoor ik de rest van mijn leven Prednison zou moeten slikken. Daar werd de vermoeidheid alleen maar dieper van. In de ochtend kon ik óf boodschappen doen óf een wandeling maken en elke middag moest ik 3 uur slapen om ’s avonds eten op tafel te kunnen zetten.

In mijn zoektocht naar herstel ben ik weer gaan studeren. Anatomie, fysiologie, pathologie, orthomoleculaire geneeskunde. Uiteindelijk haalde ik een master in de klinische psycho-neuro-immunologie. Met elke les begreep ik beter hoe ziektes ontstaan. En ondertussen raakte ik meer en meer gefascineerd door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Inclusief dat van mezelf, ik werd energieker en sterker dan ooit tevoren. Dat was een krachtige ervaring, die mijn leven veranderde.

Vitaal worden en blijven

Omdat ik iedereen zo’n ervaring gun, heb ik in 2008 mijn baan opgezegd. Sindsdien zorg ik dat mensen vitaal worden en blijven. Daarbij richt ik me vooral op burnout, chronisch vermoeidheidssyndroom, auto-immuunziekten, allergieën en darm-, huid- en energieproblemen. Daarnaast ben ik er voor al die moeders die na jaren van zorgen voor anderen nu eindelijk toe zijn aan zichzelf (ook al vragen ze zich soms nog af of het echt oké is om daar tijd voor te maken). Bovendien ben ik in oktober 2020 opgeleid voor het behandelen van Long COVID en ik heb al veel mensen kunnen helpen om weer vol energie in het leven te staan.

Wil jij ook weer stralen? Laten we een afspraak maken. It’s all about energy!

Barnsteenstraat 87 • 2403 BX Alphen aan den Rijn • Tel 0172 – 42 10 98 • info@praktijksabine.nl

KvK 27312311 • BTW  NL002401471B83