KPNI

Klinische psycho-neuro-immunologie

Klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI) is een gezondheidswetenschap die gebaseerd is op de nieuwste inzichten uit verschillende vakgebieden. Daarom wordt KPNI als integrale geneeswijze gezien. De vakgebieden zijn:

  • Psychologie (gedrag)
  • Neurologie (hersenen)
  • Endocrinologie (hormonen)
  • Sociologie (samenleving)
  • Immunologie (afweersysteem)

Haal het beste uit je lichaam

KPNI kijkt naar het lichaam als geheel, dat alleen gezond kan zijn als alle systemen goed werken én goed samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan onze hormoonhuishouding, de hersenstofwisseling en ons afweersysteem. Daarbij spelen veel factoren een rol: genetica (erfelijkheidsleer), epigenetica (het beïnvloeden van genen), maar ook zaken als voeding, beweging, medicijngebruik en milieuvervuiling. Je ziet het waarschijnlijk nu al: je hebt niet overal invloed op, maar een groot deel van deze factoren heb je zelf in de hand.

De basis voor KPNI-therapie is voeding in combinatie met beweging, bioritme, psychotherapie en waar nodig hoogwaardige supplementen. Een winnende combinatie als je te kampen hebt met vermoeidheid, een auto-immuunziekte, chronische aandoening of andere langdurige klachten. Herken jij jezelf hierin? Aarzel niet en neem meteen contact op!

Neem Contact Op